perjantai 12. kesäkuuta 2015

KATKARAPUCURRY



Tässä nyt siis vähän ohjetta siihen, mitä Mallan kanssa päättäripäivänä kokkailimme. Halusimme tehdä jotain aasiatyylistä ruokaa, ja hetken etsinnän jälkeen Malla löysin reseptin, jota vähän sovelsimme. Lopputulos oli tosi hyvä ja etenkin basmatiriisin kanssa tämä oli todella maukasta. Ruoka oli melko simppeli ja nopea tehdä, joten tätä kannattaa kyllä kaikkien aasialaisen ruuan ystävien kokeilla. Tähän meidän versioomme kaikki aineet löytyi ihan tuosta lähikaupasta, joten kauhean kaukaa ei tarvitse aineksiakaan lähteä metsästämään. Kaikin puolin siis oikein hyvä ruoka, jonka voi valmistaa joko tuon linkin takaa löytyvällä reseptillä tai sitten mun ja Mallan version mukaan.

Katkarapucurry:

400 ml Kookosmaitoa
2-3 rkl Spice Up! Punainen Thai Currytahnaa

140 g Wok'n Roll Bambunversoviipaleita
n. 300g yhteensä paprikaa, kesäkurpitsaa ja porkkanaa suikaleina ( myös muut kasvikset käy)
400 g katkarapuja
2 tl sokeria
1 rkl limetin mehu
0,5dl suolapähkinöitä rouhittuna

Kuumenna 1 dl kookosmaitoa tai pannussa. Lisää currytahna ja keitä hetki. Kaada mukaan loput kookosmaidosta. Lisää joukkoon huuhdellut bambunversot ja paloitellut kasvikset. Hauduta hetki, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. Lisää joukkoon katkaravut, sokeri,limetin mehu ja pähkinärouhe. Kuumenna vielä hetki, mutta älä keitä, ettei katkaravuista tule sitkeitä. Tarjoile basmatiriisin kanssa.


2 kommenttia: