tiistai 27. syyskuuta 2016

MEIKKIJUTTUJA

Oon aina välillä tehnyt kosmetiikkapostauksia, mutta nyt aattelin tehdä ihan kunnollisen meikkipostauksen niistä meikeistä, joita käytän joko arkimeikissä tai sitten vähän juhlavammissa meikkauksissa. Mikään ammattimeikkaaja en ole, mutta näillä tuotteilla saan useimmiten aikaan ainakin omaa silmää miellyttävän meikin.


Silmämeikissä mulla on etenkin arkena pääosassa ripset. Nyt kun mulla on ainakin vielä toistaseks ripsien pidennykset, niin en niiden laittoon mitään tuotteita tarvitse. Jos haluan kuitenkin panostaa vähän enemmän niin laitan myös luomiväriä. Viimeisen vuoden ajan mun luottoluomiväreinä on toiminut Urban Decayn Naked 2 paletin sävyt. Kyseisestä paletista löytyy juuri sopivat sävyt haluamaani melko neutraalin väriseen, mutta silti tarvittaessa näyttävään silmämeikkiin. Kantapään kautta olen oppinut myös silmämeikin pohjustuksen tärkeyden. Nimittäin edes kallis ja laadukas luomiväri ei pysy koko päivää luomella, jos sitä ei ole pohjustettu mitenkään. Parhaaksi pohjustustuotteeksi olen todennut UD:n eye shadow primer lotionin, jonka avulla silmämeikki pysyy koko päivän hyvänä ja meikkejä poistaessakin saa nähdä vaivaa, että kaiken luomivärin saa pois. Rajauksia laitan harvoin, mutta juhlavampaan meikkiin ne mielestäni kuuluvat. Rajauksien laittaminen ei kuitenkaan ole vahvuuksiani, joten tarvitsen tuotteen, jota on helppo käyttää ja jonka jälki on tarpeeksi ohutta, etten yhdellä saa yhdellä vedolla liikaa sotkua aikaan. Tälläinen hyvä perustuote, jonka hintalaatusuhde on hyvä, on mielestäni tämä käyttämäni We care iconin magnetic eyes perfect line liquid eyeliner.


Kulmat laitan kuntoon melkein aina, vaikka juuri muuta meikkiä en laittaisikaan. Omat kulmakarvani ovat hyvin tuuheat ja hyvän mallisetkin, mutta silti tykkään, että ne on edes harjattu ojennukseen ja mahdollisesti myös viimeistelty kynää käyttäen. Useimmiten siis käytän vain We care iconin magnetic eyes kulmakynää sävyssä 2 true brown. Jos haluan kulmista vielä huolitellummat ja näyttävämmät lisään kulmakynän sekaan myös saman merkin kulmapaletista sekoitettua väriä. Joskus saatan laittaa kulmia ojennukseen myös tällä Lumenen värillisellä kulmakarvageelillä, jolla karvat saa kyllä pysymään koko päiväksi ojennuksessa.


Meikkipohjasta teen erilaisen sen mukaan, kuinka vahvan ja peittävän meikin haluan. Arkena kun iho on kunnossa saatan laittaa vain Lumenen valokynää ja hieman Lumenen irtopuuteria. Jos haluan peittävämmän meikkipohjan niin käytän Lumenen beauty base moisturizing & illuminating primeria ja sen päällä halutusta peittävyydestä riipuen Lumenen nude perfection glow ja longwear blur meikkivoiteiden  ja sävyttävän kosteusemulsion sekoitusta. Max factorin whipped cremeä käytän kohdissa joihin haluan vielä oikein extra peittävyyttä. 


Korostukseen ja varjostukseen käytän Nyxin highlight & contour pro palettea, jonka ostin melkein heti sen Suomeen myyntiin saavuttua. Oma ihonsävyni on hieman keltaiseen ja oliiviin taittava, ja tämän paletin sävyt ovat juuri sopivat siihen, eikä yhtään liian lämpimät tai kylmät. Tässä paletissa on myös hintalaatusuhde kohdallaan, sillä sävyjä on kahdeksan ja pigmenttiäkin niistä löytyy oikein mukavasti. Ja mikä parasta tätä saa jopa Hämeenlinnan Emotionista, eikä tarvitse lähteä Tukholman sephoraan tai tilata netistä.


Aurinkopuuteria ja poskipunaa käytän antamaan väriä ja eloa kasvoille. Aurinkopuuterina käytän H&M:n ruskeaa blusheria. Sopivaa poskipunasävyä etsin pitkään. Halusin ihonväriini sopivan punan, joka näyttää poskilla juuri sopivan persikkaiselta, mutta ei kuitenkaan liian oranssilta. Tämä oli helpommin sanottu kun tehty, sillä kaikki paletissa sopivasti oranssiin taittavat olivat poskilla aivan liian oransseja ja paletissa pinkiltä näyttävät näyttävät myös poskilla pinkkejä. Lopulta kuitenkin löysin Rimmelin hyllystä kivan näköisiä punia, joita päätin kokeilla, vaikka ne eivät paletissa näyttämeetkään yhtään siltä mitä luulin hakevani. Kokeillessani tätä Rimmelin lasting finish soft colour blusia sävyssä 010 santa rose huomasin, että olin metsästänyt ihan liian tummia ja oransseja paletteja, sillä tästä hiukan nuden sävyisestä paletista tuli iholle juuri haluamani vähän persikkainen hieman enemmän oranssiin kuin pinkkiin taittava väri.


Huulipunissa luotan nykyään aikalailla vain yhteen, nimittäin Mac:iin. Ennen mulla oli laatikot täynnä eri merkkisiä ja sävyisiä huulipunia. Nykyään haluan huulipunalta pysyvyyttä ja juuri oikeaa sävyä, joten käytän lähes ainostaan Macin punia. Ihonsävyyni ja etenkin tähän tummempaan hiusväriin sopii mielestäni hieman ruskeampi puna, joita sitten olenkin eri sävyissä hankkinut. Vasemman puolimmaisin ja kaikista ruskein puna on Velvet Teddy matte, jolla huulista saa sopivan matat ja ruskeat. Keskimmäinen sävy on Faux satin, joka on hieman liilaan taittava ruskeahko sävy. Oikeanpuolimmaisin taas on Cosmo amplified, joka on punaisin tällä hetkellä käyttämistäni huulipunista. Vaikka nämä sävyt ovatkin melko lähellä toisiaan saa niillä jokaisella silti meikkiin ihan erilaista tunnelmaa.

Tässä siis mun lempparimeikit, joita käytä lähes päivittäin. Onko teillä jotain ehdottomia meikkisuosikkeja, joita ilman meikki ei tunnu onnistuvan?

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva postaus, tästä sai taas inspiraatiota omaankin meikkaamiseen. :)

    VastaaPoista