keskiviikko 16. joulukuuta 2015

LAHJAVINKKEJÄ

Jos lahjat on vielä ostamatta tai toivomukset esittämättä, niin kohta alkaa tulla kiire, sillä jouluun on enään 8 päivää! Itselläni ainakin lahjojen osto jää aina viime tinkaan, ja edelleen on osa lahjoista ostamatta. Onneksi on vielä muutama päivä aikaa... Jos jollain muullakin on jäänyt lahjojen osto viime hetkiin, niin tässä tulisi muutama idea lahjoihin liittyen. Useimmat nettikaupatkin toimittavat tilaukset muutamassa päivässä, joten monet netistäkin tilatut lahjat ehtivät vielä pakettiin jouluksi.

Päädyin jaottelemaan lahjat hinnan mukaan. Lahjan hinta ei toki määritä lahjan hyvyyttä, mutta usein kun on vain rajallinen määrä rahaa käytettävissä, niin hinta määrittää sen mitä voi ostaa. 

Ensimmäiseen kollaasiin kokosin lahjoja, joiden hinta on alle 20 euroa. Parillakympillä ja allekin saa jo vaikka mitä kivaa. Pieniä kosmetiikkajuttuja kuten huulirasvoja ja kysilakkoja saa jo parilla eurolla, merkkikosmetiikkaakin saa jo parillakympillä.// Yksi joulun klassikkolahjoista on asusteet, joita saa jo kympilläkin vaikka minkälaisia.// Varma lahja on myös esimerkiksi konvehdeilla tai sukkaparilla täytetty muki. Muunmuassa Iittalalla ja Arabialla paljon kauniita mukeja, joiden hintakaan ei ole paha. // Joulun alla kaupat täyttyvät myös yövaatteista ja oloasuista. Yksi hyvä ja edullinenkin lahjavaihtoehto on yövaatteet, joita ei koskaan ole liikaa. // Treenaajalle sopiva lahja on esimerkiksi smartshaker, johon saa palutusjuomat ja vitamiinit omiin lokeroihinsa. // Lahjakortit myös toimivat aina. Jos kaupan valitseminen kuitenkin on vaikeaa, on musalahjakortti hyvä idea lähes kenelle vain. 20 eurolla saa Premium-aikaa Spotifyhyn jo mukavasti, ja musan ystävä kiittää kivasta lahjasta. // Rusetit ja kravatit ovat kivoja lahjoja miehille, varsinkaan kun niitä ei välttämättä miehen itse tule useinkaan ostettua. 


Vähän kalliimpiin lahjoihin haluaa yleensä panostaa vähän enemmän, ja valita lahjan huolella saajaa ajatellen. Joskus lahjan valitseminen voi kuitenkin olla pohtimisesta huolimatta hankalaa. Meikkaamisesta pitäville melko varma lahja voisi olla Nakedin luomiväripaletti, jota saaja osaisi varmasti arvostaa. // Sisustamisesta kiinnostuneelle hyvä lahja on kauniit pallovalot, joiden hinta on noin kolmekymppiä. // Varma lahja miehelle on merkkikalsarit tai hyvä deodorantti. Näissäkin hinta vaihtelee paljon ja omalla rahapussille sopivan vaihtoehdon löytäminen on helppoa. // Yksi tän hetken hittijutuista on smoothiet ja muut itsetehdyt terveysjutut, joten oiva lahja tälläisistä jutuista pitäville on blenderi, jolla saa aikaan vaikka mitä kivoja juttuja. // Kaikenlainen kosmetiikka ja siihen liittyvät tarvikkeet ovat myös varmoja lahjoja. Jos ei itsekään keksi muuta toivottavaa, niin uusi kappale luottoripsaria tai kiva merkkimeikkipussi on varma valinta lahjatoiveeksi. // Myös kravatteja on eri hintaisia, ja niistäkin löytyy varmasti omaan hintaluokkaan sopiva vaihtoehto. // Treenaajille uudet treeni vaatteet ovat aina tervetulleita, ja nekin ovat hyvä valinta omalle toivelistalle.




Hajuvedet ja tuoksupakkaukset ovat joulunklassikkolahjoja, ja niidenkin laajoista valikoimista löytyy varmasti jokaiselle lahjansaajalle ja antajalle sopiva vaihtoehto. // Kotimainen design on myös hyvä lahjavaihtoehto, jota lahjan saaja osaa varmasti arvostaa. Erityisesti Iittalan esineet ovat hyvin käytännöllisiä, kauniita ja ajattomia tuotteita, jotka varmasti jokainen suomalainen tuntee. // Hupparit ja muut lämpimät vaatteet ovat myös varma valinta niin lahjaideaksi kuin omallekin toivelistalle. // Laukut ja treenikassit ovat myös kivoja juttuja, joita ei moneltakaan likaa löydy. // Tämän hetken villityksiin kuuluvat myös Calvin Kleinin alusvaatteet, joista moni tyttö olisi varmasti innoissaan. // Kaikenlainen elektroniikka on myös joulun klassikkokamaa, ja esimerkiksi uudet kuulokkeet tai partakone ovat hyviä ideoita joulupakettiin. // Korut ovat myös ihania lahjoja ja ne ovatkin aika varmoja valintoja etenkin tytöille. Jos kaulakorut ja rannekorut eivät ole lahjan saajan tyylisiä, ovat korvakorut kiva lahja henkilölle jolta korvareiät löytyy. // Lompakot ovat hyviä lahjoja sekä miehille että naisille, ja omallekin toivelistalle potentiaalinen vaihtoehto, jos vanha lompsa on jo vähän elämää nähneempi.

Tämmöisiä ideoita itse keksin ja toivon, että edes joku lahjojen oston viimetippaan jättänyt saa tästä edes vähän ideoita. 
Lahjaideoita keksiessä joulufiilis nousi edes vähän, mutta jostain syystä ei tunnu yhtään siltä, että jouluaaton aattoon on enää viikko. Ehkä se joulufiilis kuitenkin pikkuhiljaa loman alkaessa ja joulumusaa kuunnellessa tule. :)

1 kommentti:

  1. Tällaiset postaukset on todella kivoja, ja hyvin olet löytänyt erityyppisiä lahjoja :)

    http://minttusblog.blogspot.fi/

    VastaaPoista